0

Chleb białkowy

Chleb wraca do menu!

Niestety tylko jego specjalna odmiana wyprodukowana przez firmę „Dr Zak’S”. Ten wysokobiałkowy, pełnoziarnisty chleb zawiera w 100 g aż 25 g białka oraz tylko 23 g węglowodanów.
W jego składzie nie zabrakło także błonnika (5 g) oraz wysokiej zawartości kwasów omega 3. Dla porównania w 100g chleba typu graham znajdziemy zaledwie 8 g białka oraz aż 48 g węglowodanów.

chleb_bialkowy

http://www.dr-zaks.com/high-protein-bread.html

Ta odmiana chleba, produkowana w Wielkiej Brytanii, była udoskonalana przez niemalże 3 lata, aby uzyskać chleb o znakomitych parametrach i smaku nieodbiegającym od tradycyjnych wypieków.

Wygląda na to, że kanapki mogą spokojnie powrócić do naszych menu.

fot. Dr zak’s

Comments

comments

Fitness kuchnia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.