0

Dietetyczne babeczki czekoladowe

Muffiny czekoladowe

Dzisiaj kolejny pomysł na zdrowszą wersję słodkości – muffiny czekoladowe (ok. 12 sztuk). Tym razem według wykonania Karoliny.

Wartości odżywcze (całość):
Energia: 732 kcal
Białko: 54 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 88 g

Składniki:
200 g kaszy gryczanej ugotowanej
1 banan
2 białka
2 całe jajka
40 g kakao
30 g odzywki białkowej (tutaj „mleczna czekolada” http://www.sfd.pl/sklep/prdir.aspx?pid=216&produkt=1361 )
Stewia (do smaku)
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

karolina

Przygotowanie:
Wrzuć kaszę i banana do blendera i dobrze zblenduj. Ubij białka na pianę, następnie dodaj wraz z pozostałymi składnikami do blendera i wszystko dobrze wymieszaj. Tak uzyskaną masę przełóż do foremek na babeczki.
Piecz około 20 minut w 180 stopniach.
(dla łasuchów dodatki: sos 0kcal oraz płatki migdałowe)

Fot i wykonanie Karolina Z.

Comments

comments

Fitness kuchnia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.