1

Omlet z łososiem

Kolejna wersja omletu – tym razem z łososiem, cebulą i oliwkami.
Czyli dużo białka, zdrowe tłuszcze i wspaniały smak.

Wartości odżywcze (całość):
Energia: 590 kcal
Białko: 50,3 g
Tłuszcz: 37,5 g
Węglowodany: 16,2 g

Składniki:
6 jajek
0,5 małej cebuli (drobno pokrojonej)
30 g oliwek (pokrojonych)
50 g łososia wędzonego (rozdrobnionego)
Kilka liści świeżej bazylii
1 łyżka mąki razowej
1 łyżka mleka odtłuszczonego
Sól

Fit Omlet z łososiem

Przygotowanie:
W misce wymieszaj dokładnie żółtka z białkami, następnie dodaj mąki i mleka. Ponownie wymieszaj. Kiedy składniki dobrze się połączą, dodaj cebuli, oliwek oraz łososia. Wymieszaj i lej całość na patelnię (najlepiej ceramiczną lub teflonową) i smaż na wolnym ogniu. Kiedy spód będzie lekko brązowy, przewróć omlet na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.
Zdejmij z patelni i udekoruj bazylią. 

Pomysł i wykonanie: Agata J.

fot. www.fitnesskuchnia.pl

Comments

comments

Fitness kuchnia

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.